X

Llucmajor s’afegeix a l’Any Salvà amb una exposició i actes en record de la poetessa

Al poble s'hi faran diversos actes com ara una conferència i una lectura de poemes que tendran lloc dissabte que ve

29/01/2020

Llucmajor s’afegeix a l’Any Salvà amb una exposició i actes en record de la poetessa

Tal dia com avui de l’any 1958 moria la poetessa i traductora Maria Antònia Salvà, de qui enguany es commemora el 150è aniversari del seu naixement amb l’Any Salvà. Llucmajor, el poble on va viure molts anys, li ret des de fa unes setmanes un emotiu homenatge a través d’una exposició que encara es pot visitar al claustre de Sant Bonaventura.

Maria Antònia Salvà va ser una dona condicionada pel seu temps, però molt avançada en alguns aspectes, com és el conreu de la llengua catalana. Va ser autodidacta i era molt perfeccionista. Tant, que revisava la seva obra de manera constant. A part dels poemes, mantenia una fluïda correspondència amb altres autors com Miquel Ferrà o Josep Carner.

A l’exposició, a part de repassar la vida personal i poètica de l’escriptora, s’hi poden veure mobles de la cel·la que l’escriptora tenia al Santuari de Gràcia. A part de l’exposició, que es podrà veure fins la setmana que ve, a Llucmajor s’hi faran diversos actes com ara una conferència i una lectura de poemes que tendran lloc dissabte que ve.

29/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris