X

Educació retira l’esborrany de decret que rebaixava els requisits lingüístics dels docents

El FOLC és el curs que capacita als mestres per impartir assignatures en català

29/01/2020

Educació retira l’esborrany de decret que rebaixava els requisits lingüístics dels docents

Segona Mesa Sectorial d’Educació de l’Ensenyament Públic d’enguany i segona polèmica. Si a la que es va celebrar dia 13 de gener, el tema del català a l’Avantprojecte de la nova Llei Educativa de les Illes Balears va causar malestar entre alguns sindicats i altres sectors del món educatiu, a la d’avui la llengua també ha generat debat. La conselleria havia presentat un esborrany per rebaixar els requisits lingüístics dels mestres de tots els nivells educatius. Els sindicats de l’ensenyament públic ja s’havien mostrat en contra d’aquesta rebaixa i avui s’ha decidit suspendre aquest esborrany i crear un grup tècnic de treball que inclourà la UIB.

El FOLC, el Pla de Formació Lingüística i Cultural és el protagonista. Es tracta d’un curs que imparteix la Universitat de les Illes Balears que consta d’unes 20 hores i certifica la capacitació per impartir assignatures en català.

Però el FOLC només s’exigeix als docents en situació d’interins, els que participen al concurs de trasllats i els de l’ensenyament concertat de les Illes. El curs és diferent per als mestre de primària i els de secundària, i des de fa 5 anys a Catalunya ja no es demana. La comunitat Valenciana i les Illes han decidit també retirar aquest requisit. Avui, i davant la negativa dels sindicats de suprimir aquest requisit, la conselleria l’ha retirat.

Ara es crearà un grup de treball amb els sindicats i també la UIB, que és la institució que imparteix el FOLC, a més, de ser el màxim referent en qüestions lingüístiques de la comunitat, per tal de millorar aquest curs de capacitació

29/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris