X

Aena: “Si no s’amplia l’aeroport de Palma, perilla el desenvolupament econòmic de Mallorca”

Les actuacions són "l'única opció viable" per atendre un 14% més de trànsit aeri previst en els pròxims cinc anys

30/01/2020

Aena: “Si no s’amplia l’aeroport de Palma, perilla el desenvolupament econòmic de Mallorca”

Segons ha pogut avançar IB3 Notícies, Aena té prevista l’ampliació dels mòduls A i D de l’aeroport de Palma Son Sant Joan. Això permetrà disposar de nous accessos directes des de la terminal a l’avió. També es remodelarà l’edifici processador, la terminal, i es crearà un passadís nou de connexió amb el mòdul D. També està prevista l’execució de l’anomenada plataforma de remots, per l’estacionament d’avions en posicions més allunyades de la terminal, amb 12 posicions. Així mateix, està planejada l’ampliació dels aparcaments, tant dels d’abonats, l’exprés d’arribades i el d’autobusos, amb la creació d’un miler de places més.

Aena ja va descartar la creació d’un nou edifici independent de l’actual en considerar que l’actuació generaria més impacte. L’opció que finalment es va triar preveu quatre actuacions que afecten una superfície de 30,8 hectàrees, la majoria pavimentada actualment, llevat de 48.000 m2.

Segons l’estudi d’impacte ambiental del projecte d’ampliació de l’aeroport de Palma, les actuacions són “l’única opció viable” per atendre el trànsit aeri previst en els pròxims 20 anys a Mallorca i fer-ho “amb els mateixos nivells de qualitat”. En aquest sentit, Aena preveu un creixement del 14% del nombre de passatgers i també d’aeronaus que passaran per Son Sant Joan d’aquí a cinc anys. Segons les seves estimacions, el 2025 l’aeròdrom palmesà rebrà més de 33,8 milions de passatgers, al voltant d’uns 4 milions de viatgers més que l’any passat i 10 milions més que el 2015. Aena creu que, si no tira endavant l’ampliació, el desenvolupament econòmic de l’illa se’n pot veure afectat.


Les conseqüències de l’ampliació de Son Sant Joan: més renou, més retencions i un 15% més de CO₂

30/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris