X

Un 20% de les reformes de cases al centre de Ciutadella necessiten un arqueòleg

El pla especial obliga els propietaris a contractar aquests professionals per la possibilitat de trobar restes històriques

30/01/2020

Un 20%25 de les reformes de cases al centre de Ciutadella necessiten un arqueòleg

Un 20% de les reformes que s’han fet a cases del centre històric de Ciutadella han hagut de menester el control d’un arqueòleg perquè, en molts de casos, excavant es troben restes d’altres èpoques. La majoria s’han fetes a habitatges particulars però també a edificis transformats en hotels d’interior.

La família de l’antiga pastisseria de la Placeta del Roser de Ciutadella va decidir transformar-la en un hotel d’interior mantenint l’essència del passat. Per dur a terme la reforma, l’equip d’arquitectes disposà d’un arqueòleg ja que qualsevol obra al centre històric de la població que toqui el subsol requereix d’un informe.

Excavant per encaixar-hi aquest ascensor, aparegueren restes humanes de l’època islàmica. Com aquesta reforma, se’n duen a terme moltes més. Només al centre històric, l’Ajuntament ha registrat un total de 199 sol·licituds de llicència d’obres al 2019. D’elles, 30 varen necessitar el seguiment d’un arqueòleg.

Les troballes acaben dipositades al museu municipal i posades en coneixement al Departament de Patrimoni del Consell. Aquí es cataloguen perquè puguin ser mostrades a tota la ciutadania.

30/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris