X

Tranquilitat en el sector turístic per l’adeu del Regne Unit a Europa

Malgrat les incerteses, el sector turístic balear dona per fet que mentre la lliura no es devaluï, fet que no ha succeït, els britànics també continuaran viatjant amb normalitat

31/01/2020

Tranquilitat en el sector turístic per l’adeu del Regne Unit a Europa

Aquest és el darrer hotel que Melià ha obert a Londres, un 4 estrelles a Kensington, una de les zones més exclusives de la capital. El Brèxit no ha afectat els plans d’expansió de la companyia: enguany preveuen obrir dos nous hotels a Liverpool i Newcastle amb els quals Melià sumarà sis hotels al país. Melià té 400 treballadors al Regne Unit dels quals la majoria són europeus, no britànics. La cadena ha recomanat que tots ells aconsegueixin el premi de residència que s’ha de demanar abans del 31 de desembre.

Riu Hotels tampoc no ha reformulat els seus plans per al Brèxit i reforma un edifici en ple centre de Londres per obrir el seu primer hotel al Regne Unit, un 4 estrelles de 400 habitacions.

Malgrat les incerteses, el sector turístic balear dona per fet que mentre la lliura no es devaluï, fet que no ha succeït, els britànics també continuaran viatjant amb normalitat. De fet, preveuen un lleuger increment dels britànics que visitaran les Illes la pròxima temporada.

Els empresaris britànics a Mallorca

Els britànics residents a Mallorca deixen enrere un temps de molta d’incertesa. El director del Majorca Daily Bulletin creu que ara ja ha passat aquella por inicial, tot i que hi ha molts de dubtes. El govern britànic els recomana sobretot que estiguin censats. William Webb té una empresa a Calvià. Diu que pot arribar a estar d’acord amb la sortida del Regne Unit d’Europa. Però no com a empresari. El que els preocupa és aquesta incertesa. Confien que l’acord arribi abans del 31 de desembre i que acabi amb tots els dubtes. Sigui com sigui, afronten el Brexit amb curiositat. És a dir, mantenir la calma i continuar endavant.

Els britànics a Menorca

La colònia britànica a Menorca pateix un important degoteig en la darrera dècada, una davallada que continua. L’any 2017, quan es va aprovar el referèndum del Brèxit, residien a l’illa de forma oficial 2.183 britànics. L’any següent, al 2018, la xifra davallava fins als 1.909 i l’any passat n’eren uns 1.748. És a dir, en tres anys es registren 435 britànics manco, un 20% menys. Alaior és el municipi que més n’ha perdut en els darrers tres anys, 159. La urbanització de Cala en Porter acull un bon nombre de residents de tot l’any. Sant Lluís continua sent el municipi favorit dels britànics a Menorca, amb una població censada de 346 residents.


El Regne Unit abandona la Unió Europea després de 47 anys de ser-ne membre

31/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris