X

Cada any es diagnostiquen 6.000 casos nous de càncer a les Balears

Professionals del 061 creen unes galletes solidàries identificatives per recaptar fons per a l'AECC

04/02/2020

Cada any es diagnostiquen 6.000 casos nous de càncer a les Balears

Cada any es detecten a Espanya 275 mil casos nous de càncer. Sis mil a les Balears. Una malaltia amb un elevat cost econòmic. 20 mil milions d’euros anuals. I d’aquest el 45 per cent recau damunt les famílies.

La prevenció i el diagnòstic precoç són les principals eines, diuen, per reduir aquesta despesa en més de 9 mil milions d’euros i evitar més de 55 mil morts. Per això, insten la ciutadania a participar en les campanyes de prevenció secundària de càncer de mama, còlon i coll de matriu implantades a cada comunitat. També és clau, insisteixen, deixar el tabac, l’alcohol i combatre l’obesitat.

Mentrestant, amb campanyes com la d’enguany, els afectats aposten per rompre amb els tabús. Dient càncer al càncer i normalitzar que es parli de la malaltia.

Compromesos a donar la cara per ells hi ha els professionals del 061, que han creat aquestes galletes identificatives solidàries per recaptar fons entre el personal laboral de la sanitat. Tendran un cost de 7 euros i es podran aconseguir arreu del país.

04/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris