X

L’astronauta Christina Koch torna a la Terra després del vol espacial femení més llarg: 328 dies

Ha recorregut 210 milions de quilòmetres, aproximadament l'equivalent a 291 viatges d'anar i tornar a la Lluna

06/02/2020

L’astronauta Christina Koch torna a la Terra després del vol espacial femení més llarg: 328 dies

L'astronauta Christina Koch.

L’astronauta Christina Koch ha tornat a la Terra després de registrar el record del vol espacial més llarg de la història fet per una dona: 328 dies.

Al costat del comandant de la nau Soyuz Alexander Skvortsov de l’agència espacial russa Roscosmos i Lucca Parmitano de l’ESA (Agència Espacial Europea), Koch ha aterrat a les 9.12 UTC al sud-est de la ciutat de Dzhezkazgan, Kazakhstan, procedent de l’Estació Espacial Internacional.

La missió de Koch brindarà als investigadors l’oportunitat d’observar els efectes dels vols espacials de llarga durada en una dona. De mentres, l’agència planeja retornar els humans a la Lluna amb el programa Àrtemis i preparar l’exploració humana de Mart, ha subratllat la NASA en un comunicat.

Koch va deixar la Terra el 14 de març de 2019, juntament amb el seu company astronauta de la NASA Nick Hague i el cosmonauta rus Alexey Ovchinin. El seu primer viatge a l’espai de 328 dies, és el segon vol espacial més llarg realitzat per un astronauta estatunidenc i també el seu setè en temps acumulat a l’espai per a astronautes estatunidencs amb una o més missions.

Donant suport als objectius de la NASA per a futurs aterratges humans en la Lluna, Koch ha recorregut les 5.248 òrbites de la Terra i 210 milions de quilòmetres, aproximadament l’equivalent a 291 viatges d’anar i tornar a la Lluna.

En total, ha fet sis caminades espacials durant 11 mesos en òrbita, incloses les primeres tres caminades espacials per a dones, passant 42 hores i 15 minuts fora de l’estació. Ha presenciat l’arribada d’una dotzena de naus espacials visitants i la partida d’una altra dotzena.

06/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris