X

El productors d’oli de Formentera han de dur l’oliva a premsar a Eivissa

No hi ha cap trull a l'illa que pugui moldre olives i els productors han de dur-les a premsar a Eivissa

07/02/2020

El productors d’oli de Formentera han de dur l’oliva a premsar a Eivissa

Avui hem visitat una finca d’oliveres a Sant Ferran que dóna entre 400 i 500 litres d’oli anuals. L’amo és conegut com en Pep de n’Agustí i vol que la producció de les 700 oliveres que té arribi a ser ecològica. Sentint-lo ens queda clara una idea: fer oli a Formentera és una proesa perquè no hi ha cap trull a l’illa.

Des del 2008, produeix oli d’oliva verge extra de primera premsada que es comercialitza amb la denominació “Sa Tanca des Clot”. La producció anual és d’uns 400 / 500 litres, depèn de les pluges caigudes.

“No tenen producció totes per mor de que hem tengut errades i, en aquesta banda del camí, segons diuen els tècnics, no els hi va bé als garrovers, però amb 700 oliveres ha estat bé”, diu en Pep de n’Agustí, productor d’oli.

El problema arriba a l’hora de convertir la collita en oli. A Formentera no hi ha cap trull que pugui moldre olives, i s’han de portar a Eivissa.

Ara, el pas següent amb vista a l’any que ve és convertir-ne tota la producció tradicional en ecològica. Si el temps acompanya, espera una bona collita a l’octubre per aconseguir molts litres d’aquest preuat or verd.

07/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris