X

La factura sanitària després del Brexit

La població britànica, tot i la incertesa, està tranquil·la

08/02/2020

La factura sanitària després del Brexit

John i Gloria són britànics i des de mitjans els anys 70 passen temporades llargues a Mallorca. Ara ja no hi tenen cap propietat, però cada any viuen aquí 3 mesos, sobretot a l’hivern, a casa d’algun amic. Un cop arribi el 2021, esperen que l’assistència sanitària que reben quan són aquí no canviï.

John Hickmare explica que no ho saben, “esperem, pens que tot quedarà igual perquè serà el mateix per als espanyols a Anglaterra i per als anglesos aquí”.

“Alguns tenen por perquè tal vegada hauran de contractar assegurances privades que són bastant cares crec, però qui sap”, diu Gloria Hickmare.

La població britànica, tot i aquesta incertesa, està ara per ara tranquil·la, sobretot, en el cas d’aquells amb l’estatus de resident, que són uns quinze mil. “Sí, som resident i no hi estic preocupat”, diu un testimoni.

Des de la Conselleria de Salut recalquen també aquest missatge de tranquil·litat.”Començam un període transitori durant el qual els dos govern hauran de negociar quines són les condicions que tendrem a partir de 31 de desembre de 2020. Això és una negociació que tenim durant aquest any i hi ha la possibilitat, perquè així ho diu l’acord de desconnexió, que es pugui prorrogar aquesta situació de transitorietat fins a dos anys més. O sigui, estam parlant d’un temps prudencial per negociar”, assegura Nacho García Pineda, Director General de Prestacions i Farmàcies.

Als col·legis britànics també confien que el Brexit no suposarà canvis rellevants. “No he percebut cap preocupació de part de ningú, la gent en parla però res”, diu Alison Colwell, Directora del Baleares International College.

Podeu consultar aquesta web del Govern Central www.mscbs.gob.es/brexit/asistenciaSanitaria/home.htmn per a més informació respecte de l’assistència sanitària i el Brexit.


Incertesa entre els balears residents al Regne Unit, després de fer-se efectiu el Brexit
El Regne Unit executa el Brèxit

08/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris