X

El director de Son Sant Joan: “És la demanda la que reclama un aeroport amb més capacitat; si la societat no ho vol, no s’ampliarà”

Assegura que no operen al 100% i que amb la desestacionalització se superaran els 34 milions abans del 2025

11/02/2020

El director de Son Sant Joan: “És la demanda la que reclama un aeroport amb més capacitat; si la societat no ho vol, no s’ampliarà”

AENA defensa que les obres d’ampliació de l’aeroport de Palma no pretenen incrementar la seva capacitat màxima i que es mantendrà el límit de 33 vols d’arribada i 33 de sortida en un hora. El director de l’aeroport de Son Sant Joan però assegura que la infraestructura no opera al 100% durant tot l’any i que el nombre de passatgers podrà crèixer fora de l’estiu i superar, abans de 2025, els 34 milions de passatgers.

En una entrevista a IB3 Notícies, el director de l’aeroport de Palma, Tomás Melgar, que respon com a simple gestor, evita les crítiques de Govern balear, ecologistes i veïnats, i defensa el projecte d’AENA en els mateixos termes. Justifica una “ampliació de millora del disseny funcional” de l’aeròdrom per necessitat, i perquè si no es fa, reitera, les Illes no podran atendre bé l’augment del 14% del tràfic aeri que s’esperen abans del 2025. És més, diu que “són les necessitats de la societat les que reclamen un aeroport amb més capacitat”. En aquest sentit, assegura que no és la seva responsabilitat decidir si es posa un límit al nombre de turistes o d’avaluar la capacitat de càrrega de l’illa.

El conseller de Mobilitat, Marc Pons, es reunirà aquest dijous amb representants d’AENA per tractar precisament sobre aquest tema i la petició de cogestió. El que vol l’Executiu balear és tenir “més capacitat de decisió” en els projectes d’AENA, perquè ara mateix l’única mesura passa directament per Foment.

Més informació:


Aena ja ha superat els passatgers que preveia pel 2021 a l’aeroport de Palma
Licitats tres dels quatre projectes per ampliar Son Sant Joan

11/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris