X

Augmenta l’interès de particulars menorquins per la instal·lació de plaques solars

La Cooperativa Som Energia és una alternativa grupal per generar energia renovable estalviant costos i gestions

12/02/2020

Augmenta l’interès de particulars menorquins per la instal·lació de plaques solars

De cada vegada som més conscients de la necessitat de contaminar manco per generar l’energia que consumim, però la instal·lació d’energies renovables a ca nostra encara ens ocasiona molts dubtes. A Menorca s’ha creat un grup local de la Cooperativa Som Energia per fer-ho en grup. D’aquesta manera els preus s’abarateixen, perquè no té ànim de lucre, i sobretot, els experts s’ocupen de tot. També ens han ajudat a dissipar alguns dubtes.

Posar plaques solars pot resultar molt més barat si es compren de manera col·lectiva. La cooperativa Som Energia ha aconseguit reunir 50 interessats particulars en poc més de dos mesos per adquirir les instal·lacions de manera conjunta, tots ells conscienciats que les energies netes són el futur.

A més de consumir energia neta, la factura de la llum es redueix perquè només necessiten l’electricitat de la línia convencional quan se’n va el sol.

El grup local de la cooperativa Som Energia a Menorca engegà al novembre una campanya per reunir 50 persones o empreses interessades a instal·lar plaques fotovoltaiques d’autoproducció per comprar-les de manera conjunta i així reduir el seu preu. El projecte ofereix 8 tipus diferents de producció. La instal·lació és clau en mà. Només implica fer-se soci de la cooperativa Som Energia fent efectiu un pagament únic de 100 euros.

L’objectiu d’arribar a 50 sol·licituds l’han aconseguit. L’èxit de la convocatòria demostra la sensibilitat dels menorquins per les energies netes. Hem de recordar també que el Govern obrí una línia de les subvencions per a aquest tipus d’instal·lacions a principis d’any. Però Som Energia lamenta que no s’hagi apuntat cap empresa, ja que són les que més aprofiten la jornada solar.

12/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris