X

Manacor reivindica el llegat del músic i poeta Guillem d’Efak

Una exposició ret homenatge en el 25è aniversari de la seva mort

14/02/2020

Manacor reivindica el llegat del músic i poeta Guillem d’Efak

Es compleixen 25 anys de la mort de Guillem d’Efak. Dia 15 de febrer de l’any 1995 moria l’escriptor i cantant de Manacor. El seu poble li ret homenatge amb una auca de 48 vinyetes representatives del seu periple vital i professional.

Artista manacorí nascut a Guinea era cantant, actor i poeta. Les 48 vinyetes que n’ha fet l’il·lustrador Antoni Galmès fan un recorregut pels seus escenaris vitals.

“Hi ha espais que volia retre homenatge a un Manacor que ja no existeix. Apareix una part de l’Avinguda de na Camel·la, les perles, l’estació com era fa un temps. D’altres que no són de Manacor, però que sí són de Palma. Per exemple, hi ha una imatge d’en Guillem d’Efak l’any 59 botant d’un tramvia a la plaça de les tortugues”, explica Antoni Galmès.

Els textos de les il·lustracions són de l’escriptor català especialitzat en auques Joan Vilamala.

“Jo m’imaginava sobre tot un món tipus la Gauche Divine de Barcelona. La inauguració de la Cova del Drac, a Barcelona, imaginau una boîte d’aquestes dels anys 60, com un espai ple de fum”, declara l’il·lustrador Galmès.

L’exposició de les il·lustracions s’inaugura dia 14 de febrer a les vuit del vespre a l’Espai d’Art i Humanitats, al carrer de Major de Manacor.

14/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris