X

El Consell no assegura que la declaració de BIC protegeixi les cabres d’es Vedrà

El Govern estudia la intenció de la institució eivissenca i les seves conseqüències

14/02/2020

El Consell no assegura que la declaració de BIC protegeixi les cabres d’es Vedrà

El Consell d’Eivissa ja ha iniciat l’expedient per declarar com a Bé d’Interés Cutural Immaterial la tradició de capturar les cabres des Vedrà. Ho ha fet a petició de dues associacions de Sant Josep i ara té 20 mesos per resoldre la causa.

Des del Consell asseguren que en l’assumpte de les cabres ells no tenen competències. I que cerquen una solució com a mediadors entre les parts: propietaris dels illots, animalistes i Govern. Tot i això, reconeixen que l’ideal seria que es protegís la vegetació autòctona convivint amb un petit ramat de cabres.

La màxima institució insular insisteix que el tràmit de declarar el fet de baixar les cabres d’es Vedrà BIC és una demanda de les associacions. Tampoc poden asseguren que aquesta declaració suposi la no eliminació de les cabres. L’Associació Basta Ya, que va proposar assumir el cost de retirar-ne els animals amb vida, lamenta la decisió del Consell. El Govern, per la seva part, estudia ara les conseqüències d’aquesta decisió. Una vegada que el Consell no ha enviat cap proposta al Govern per treure les cabres amb vida, tot i que el termini acaba demà.

14/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris