X

L’estafa de les trucades perdudes arriba a Espanya

Els afectats reben trucades amb els prefixos 225, 233, 234 I 355 o missatges per reenviar

15/02/2020

L’estafa de les trucades perdudes arriba a Espanya

La Guàrdia Civil adverteix a la ciutadania que no es refiïn de totes les telefonades i missatges de text que reben als seus mòbils. Una nova estafa de trucades perdudes amb prefixos estrangers ha arribat a Espanya. Importantíssim, diuen, denunciar.

Telefonades amb els prefixos 225, 233, 234 i 355 són un nou frau que la Guàrdia Civil ja adverteix a través del seu compte de Twitter. Es tracta de l’estafa de la trucada perduda, i mai, insisteixen, s’ha de marcar el número des del qual us han penjat.

Hi ha qui ha rebut la trucada des d’Alemanya i també ha estat fraudulenta.

Altres fraus que s’han detectat és una telefonada amb una gravació que informa que el viatge que s’ha contractat el carregaran al compte bancari de la persona a qui truquen. Obliguen a telefonar a números que comencen amb 803, 806 i 807, que són en realitat serveis per a adults i d’oci i entreteniment. El preu de la tarifa és excessiu.

Però, hi ha més estafes a través dels telèfons mòbils. Si us envien un SMS amb un codi de sis dígits i us reclamen que, per favor, el reenvieu al número des d’on us escriuen, “no ho faceu”.

No tothom coneix aquests fraus, però molts es publiquen a través de les xarxes socials, i informen els seus contactes de qualsevol novetat.

La Guàrdia Civil aconsella sobretot denunciar i també que la gent visiti el seu compte de Twitter i el web del Grup de Delictes Telemàtics.

15/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris