X

L’FMI calcula que l’economia mundial pot caure fins a un 0,2% pel coronavirus

Georgieva ha indicat que, si el covid-19 es conté ràpidament, podria haver-hi una caiguda brusca en l'economia seguida d'una "molt ràpida recuperació"

16/02/2020

L’FMI calcula que l’economia mundial pot caure fins a un 0,2%25 pel coronavirus

La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Kristalina Georgieva, ha indicat aquest diumenge a Dubai que el creixement de l’economia mundial, estimat en el 3,3% per a 2020, podria veure’s rebaixat d’entre un 0,1 i 0,2% pel brot de coronavirus, si bé encara és ràpid per conèixer-ne l’impacte.

“Esperam que a la nostra predicció de creixement del 2020 del 3,3%, potser (podria haver-hi) un tall del 0,1 al 0,2%”, ha afirmat Georgieva durant una intervenció en el Fòrum Global de Dones 2020 en Dubai.

La cap de l’FMI ha indicat que, si el covid-19 es conté ràpidament, podria haver-hi una caiguda brusca en l’economia seguida d’una “molt ràpida recuperació”.

No obstant això, va considerar que encara és ràpid per saber quin serà l’impacte exacte del brot. “Estam en un món amb més incertesa, hem d’aprendre a construir més predictibilitat. La naturalesa del virus és desconeguda igual que com de ràpid pot contenir-lo la Xina”, ha conclòs.

16/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris