X

L’emperador del Japó decideix anul·lar la celebració oficial del seu aniversari pel Covid-19

A la Xina ja són més de 70.500 persones les afectades pel virus

17/02/2020

L’emperador del Japó decideix anul·lar la celebració oficial del seu aniversari pel Covid-19

A la regió xinesa de Hubei on es troba la ciutat de Wuhan, l’epicentre del brot, han restringit el moviment a 24 milions de persones més per evitar la propagació del COVID-19. De moment només podran sortir de casa cada 3 dies per comprar menjar. A la Xina ja són més de 70.500 persones les afectades pel virus i les morts se situen al voltant dels 1.700.

Fora del país són 5 les morts pel coronavirus. Una d’elles al Japó, on ha augmentant l’alerta. És el país amb més afectats a fora de la Xina. La xifra supera els 410 contagiats incloses les 355 persones contagiades a bord del creuer ‘Diamond Princess‘ que està en quarantena davant Yokohama, al sud de Tòquio, des del 3 de febrer.

De fet els Estats Units i Austràlia ja han començat a repatriar els seus ciutadans confinats dins el creuer i que hauran de guardar una quarantena de 14 dies abans de trepitjar el sol del seu país. En total són 380 nord-americans i 242 australians.

Al Japó, l’emperador nipó ha cancel·lat la seva salutació pública per a celebrar el seu aniversari. A més també està en l’aire la celebració de la marató de Tòquio prevista pel proper 1 de març. De moment pareix que només hi participaran els corredors professionals, és a dir, uns 200 atletes de les 38 mil persones que hi estaven inscrites.

17/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris