X

La Comissió Judicial de Coordinació en Violència de Gènere revisarà els protocols per millorar el sistema actual

Els professionals demanen que es dobli el número d'advocats especialitzats en violència de gènere 

17/02/2020

La Comissió Judicial de Coordinació en Violència de Gènere revisarà els protocols per millorar el sistema actual

En la segona reunió de la Comissió Judicial de Coordinació en Violència de Gènere, creada el passat mes de setembre, s’han posat damunt la taula algunes de les deficiències del sistema de prevenció i actuació actuals i s’han format grups de treball per posar-hi solució. L’equip format per la Policia Nacional i la Policia Local han acordat revisar els protocols per tal de poder ser més eficients.

L’equip de metges forenses revisaran si els informes judicials d’assistència mèdica segueixen fil per randa amb els protocols establerts per tal de millorar la informació que arriba als òrgans judicials. La comissió ha destacat també la importància de la implicació ciutadana. Qualsevol persona que conegui una possible situació de risc pot utilitzar, de manera confidencial, el telèfon d’assistència a la dona.

L’altre gran grup de treball creat està vinculat a l’àmbit judicial. La comissió demana a la Delegació del Govern que es dobli el número d’advocats en el torn d’ofici especialitzats en violència de gènere, ja que actualment només n’hi ha 2. Mentrestant, els procuradors s’han oferit per acompanyar i informar les víctimes.

17/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris