X

El comitè d’empresa de SFM demana una comissió d’investigació per resoldre el “col·lapse”

Asseguren que l'empresa pública estava avisada de la falta de manteniment dels combois exprés que s'han suspès aquesta setmana

18/02/2020

El comitè d’empresa de SFM demana una comissió d’investigació per resoldre el “col·lapse”

La supressió dels trens exprés entre Inca i Palma continuarà durant tota la setmana. Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) reconeix que la suspensió es podria haver previst i ja ha obert un expedient a l’empresa encarregada del manteniment dels combois. Els treballadors, però, demanen una comissió d’investigació per posar fi al que consideren un col·lapse dels serveis ferroviaris.

Vagons col·lapsats. És l’estampa d’avui matí a l’estació intermodal, després que SFM hagi suprimit els serveis exprés de primera hora entre Inca i Palma i el primer tren exprés de Manacor a Ciutat. Una avaria tècnica, causada pel deteriorament d’una de les peces presents als trens, ha obligat a retirar de circulació 2 unitats per motius de seguretat.

Els trajectes suprimits aquesta setmana són els de Palma a Inca de les 6.07h i 7.45h i, de fet, les següents sortides de trens ordinaris seran a les 6.17h i les 7.50h. Des d’Inca a l’Estació Intermodal s’han suspès els serveis de les 6.50h, 7.33h i 8.33h., però sí sortiran els trens ordinaris de les 6.56h, 7.39h i 8.39h. Tampoc no sortirà l’exprés de Manacor a Inca de les 6.59h, però sí sortirà el tren ordinari que fa aturada a totes les estacions de les 6.25h.

La suspensió de les línies exprés ha suposat que el servei ordinari hagi absorbit el trànsit de passatgers, col·lapsant el servei en hora punta.

El comitè d’empresa de SFM ha sol·licitat una comissió d’investigació per depurar responsabilitats. Asseguren que l’empresa estava avisada de la falta de manteniment dels combois des de fa 2 anys, un fet que se sumaria a les averies que freqüentment experimenten els serveis ferroviaris.

Per la seva banda, el gerent de SFM, Mateu Capellà, sostè que els serveis suprimits són els que afecten menys passatgers, tot i que reconeix que l’avaria es podria haver previst. En aquest sentit, SFM ha obert un expedient a l’empresa de manteniment per no haver pres mesures amb més antelació per evitar afectar el servei.

Amb tot, SFM espera restablir els horaris habituals aquesta setmana.

18/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris