X

El PP deixa en mans d’Alonso si vol ser el candidat de la coalició amb Cs

Tant el president dels populars bascos com la formació taronja han evitat pronunciar-se sobre la polèmica

22/02/2020

El PP deixa en mans d’Alonso si vol ser el candidat de la coalició amb Cs

La sotssecretària d’Organització del PP i presidenta dels populars navarresos, Ana Beltrán, ha instat al president del PP basc, Alfonso Alonso, a decidir si accepta l’acord amb Ciutadans per a concórrer en coalició a les eleccions basques, ja que “ell continua sent el candidat”.

L’acord, subscrit divendres per l’executiva nacional del PP amb Cs, no compta amb l’aval d’Alonso, que ha convocat per a dilluns que ve a Vitòria una reunió de la junta directiva regional per a analitzar la situació. En la reunió no està previst que plantegi la seva dimissió, una hipòtesi que no ha contemplat en cap moment, segons han assenyalat a Efe fonts populars basques.

El rebuig d’Alonso a l’acord ha “sorprès” en el PP, ja que, segons ha dit Beltrán en declaracions a Cope, ell “estava disposat i sempre li ha semblat bé aquest acord de coalició, s’ha parlat en nombroses ocasions”. Així, ha explicat que el polític basc va parlar del tema tant amb el president del partit, Pablo Casado, com amb el secretari general, Teodoro García Egea, i ella mateixa, ha dit, es va citar amb ell per a explicar-li l’acord de cara a les eleccions autonòmiques del 5 d’abril.

Sobre la sortida que ara té el president dels populars bascos després de rebutjar la coalició, ha respost: “La que decideixi, és una decisió que ha de prendre ell”. “Ell continua sent el candidat, ell és el que ha de decidir si accepta l’acord o no l’accepta”, ha afegit. En relació amb la coalició s’ha pronunciat també aquest dissabte el sotssecretari de Política Territorial del PP, Antonio González Terol, qui ha afirmat que “cap projecte personal estarà per sobre de la unitat dels constitucionalistes”.

Durant el seu discurs de clausura de la reunió intermunicipal del PP de La Rioja, Terol ha dit que aquesta unitat és “el que necessita el País Basc” i el que demanen els votants d’aquestes formacions, ja que amb ella se sumeixin forces “a favor del constitucionalisme amb un projecte de futur per a tots els bascos”.

Des de Ciutadans, la seva líder a Catalunya, Lorena Roldán, ha celebrat l’acord, encara que ha evitat pronunciar-se sobre Alonso i ha indicat que li correspon al PP pronunciar-se sobre “possibles discrepàncies” en les seves files respecte a la coalició. “Aquest dissabte estem de celebració, divendres vam aconseguir tancar un acord (…) Estem molt satisfets perquè per fi aconseguim donar resposta a persones que estan cansades del nacionalisme”, ha dit Roldán en declaracions a la premsa a Barcelona.

L’acord subscrit pel secretari general del PP, Teodoro García Egea, i el sotssecretari general de Cs, Carlos Cuadrado, contempla que la candidatura es presenti als comicis sota el nom de ‘PP + Cs’ i garanteix en les llistes electorals dos llocs de sortida per a la formació taronja, mentre que el cap de llista serà designat pel PP.

 

22/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris