X

Aragonès (ERC): “La taula de diàleg no és propaganda, és una passa molt important”

Els republicans han assegurat que aniran "com una pinya" amb Junts per Catalunya a la negociació amb el Govern central

22/02/2020

Aragonès (ERC): “La taula de diàleg no és propaganda, és una passa molt important”

El vicepresident del Govern i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha defensat aquest dissabte que la primera reunió el dimecres de la taula de diàleg entre el Govern i la Generalitat “no és una operació de propaganda” sinó “un pas molt important políticament”.

En declaracions als periodistes després de la celebració d’unes “jornades antirepressives” organitzades pel seu partit, Aragonès ha destacat que la d’aquesta setmana és “una reunió molt important” perquè per primera vegada l’independentisme podrà “formalitzar” les seves propostes “en una taula que reconeix un conflicte polític” en relació amb Catalunya. Malgrat això, el Govern no ha dit encara qui acompanyarà al president de la Generalitat, Quim Torra, i al propi Aragonès en la citada taula de negociació, mentre que l’Executiu central sí ha donat ja a conèixer els noms que aniran en la seva representació.

El dirigent d’ERC ha dit referent a això que serà el president Torra qui anunciï “quan consideri oportú” els integrants de la delegació catalana però ha afegit que, en tot cas, estan treballant “braç a braç” els dos socis de govern per a “estar a l’altura” de les circumstàncies.

Seguint el tractat en les jornades que aquest matí han celebrat els republicans, Aragonès ha recordat que, a més de l’exercici de l’autodeterminació, la part catalana posarà sobre la taula “la fi de la repressió” que comporta aquesta “causa general contra l’independentisme”. “Malgrat que hem forçat al Govern de l’Estat al diàleg i a la negociació, sabem que hi ha altres poders de l’Estat que continuaran amb la seva dinàmica repressiva”, ha afirmat el dirigent d’ERC, que així i tot ha avisat: “Continuarem lluitant malgrat la repressió”.

22/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris