X

Les Balears, una les principals destinacions de prostitució amb més de 100.000 clients l’any

Espanya lidera aquesta activitat, que mou més de 50 milions d'euros anuals a costa de dones explotades sexualment

24/02/2020

Les Balears, una les principals destinacions de prostitució amb més de 100.000 clients l’any

Imatge d'arxiu.

Les Balears són una les principals destinacions de prostitució amb més de 100.000 clients l’any, segons un estudi del Grup d’Estudi de la Prostitució a les Balears, que radiografia el sector entre abril i el maig del 2019.

Les ONG’s Metges del Món i la Creu Roja alerten del canvi en aquest negoci a les illes. Asseguren que els clubs han anat tancant progressivament, però el negoci continua a domicilis particulars i això dificulta l’accés per a poder ajudar les víctimes.

De fet, Metges del Món va atendre l’any passat 1.600 dones, un 64% de les quals només al municipi de Palma. La majoria són dones migrants, provinents de Veneçuela i Colòmbia. L’entitat assegura que aquests darrers anys ha atès manco dones. Això, segons la coordinadora de Metges del Món, Belén Matesanz, significa que “les condicions de cada vegada són més complicades, perquè s’ha intentat ocultar que això existeix llevant-les del carrer i tancant clubs, però implica que les dones se’n van a pisos, a on tenen més queixes veïnals i més explotació del que lloga el pis”.

També alerta d’aquesta dificultat per contactar amb les dones explotades sexualment la Creu Roja. Al 2019 ha donat suport a 671 persones que exercien la prostitució. La coordinadora de l’Àrea de la Dona d’aquesta entitat, Cati Bagur, reconeix que de cada vegada hi ha més dones que vénen de sud-Amèrica i ho fan amb un doble motiu: “D’una banda, hi ha una part de la situació del país d’origen de precarietat i de perspectives de futur i d’una altra banda hi ha la promesa que a Espanya tot és fantàstic i venen, en molts de casos, enganades”.

Espanya és el primer país europeu pel que fa a prostitució i les Balears una de les destinacions amb més oferta. Es calcula que aquesta activitat mou més de 50 milions d’euros anuals.

24/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris