X

Font farà efectiva la renúncia la setmana que ve i El Pi prepara el seu relleu

Es farà un congrés extraordinari amb una llista unitària i un president de consens

25/02/2020

Font farà efectiva la renúncia la setmana que ve i El Pi prepara el seu relleu

La crisi oberta en el si del partit l’escenificava ahir el comitè local de Sencelles, amb el batle Joan Carles Verd al capdavant. Denuncien malfiança, ambició i desig de venjança i abandonen la militància de Proposta per les Illes per a constituir-se com a agrupació independent. La fugida de Verd, figura carismàtica del sector proper a Josep Melià, fa més fonda la ferida. El partit mostra el seu desconcert, però esperen poder reconduir la situació. La vicepresidenta del Pi, Xisca Mora, ha qualificat aquest fet de “puntual” i confía que no es repetirà a altres comitès locals. Així mateix no tanca la porta a la tornada dels sencellers al partit, “quan la situació estigui més calmada”.

Precisament, Mora ha estat en el punt de mira dels crítics, a l’òrbita de Jaume Font, que li han demanat que faci una passa enrere. Mora ha defensat avui la seva feina i que siguin els afiliats els que decideixin el rumb del partit

Mentrestant, al Parlament de les Illes, Jaume Font ha anunciat que deixarà l’escó dimarts que ve i que dia 5 o dia 6 de març es convocarà el Consell General per fer efectiva la seva dimissió. Sobre la transició que s’obre ara ha dit que espera “que sigui bona perquè el Pi sigui decisiu a les Illes”. De fet, el procés per agafar-li el relleu ja pren forma: serà mitjançant un congrés extraordinari amb una llista unitària i president de consens per cosir ferides.

25/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris