X

Itàlia augmenta a 322 els casos de coronavirus i anuncia que ja són deu els morts

A Pàdua, hi viu un jove mallorquí: "Vivim amb tranquil·litat"

25/02/2020

Itàlia augmenta a 322 els casos de coronavirus i anuncia que ja són deu els morts

Un total de 322 persones han donat positiu a les proves de coronavirus (Covid-19) a Itàlia, mentre que 10 han mort, totes elles majors de 60 anys i amb patologies precedents, segons ha assenyalat avui les autoritats de Protecció Civil del país.

Els tres nous morts respecte al darrer balanç presentat aquest migdia es concentren a la regió de la Llombardia, principal focus del virus amb 240 persones contagiades, i on els municipis continuen completament aïllats per les autoritats.

 

“Aquí vivim amb tranquil·litat”

“Entenem que és una situació excepcional però no és una cosa excessivament greu en aquests moments”.

Així explica Antoni Mateu Vera, un jove mallorquí, que viu a Pàdua, a uns 240 km de Milà, la capital de la regió més afectada pel coronavirus, la Llombardia. Com a la major part del nord d’Itàlia, a Pàdua s’han suspès les classes, teatres i cinemes. Els ciutadans, però, conviuen amb una situació tranquil·la.

“Els bars, restaurants i supermercats estan oberts i sortim a passejar pel carrer”, assegura n’Antoni, que comprèn les mesures que han pres les autoritats per contenir el contagi: “Una sèrie de mesures excepecionals, de confinament, no tant per la perillossitat del virus en si sinó perquè estem davant un fenomen global”.

25/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris