X

Actualitzada la cartografia aèria de les Illes amb millores tecnològiques

Per primera vegada han emprat intel·ligència artificial

26/02/2020

Actualitzada la cartografia aèria de les Illes amb millores tecnològiques

L’ens públic responsable de la cartografia i la informació territorial, el SITIBSA, actualiza la fotografia aèria oficial de les Illes després de quatre anys i ho fa amb una grau de resolució mai assolit fins ara. La fotografia aèria permet conèixer millor el nostre territori i s’usa tant en el sector públic com en el privat.

L’ortofotografia és una eina bàsica i imprescindible per a conèixer un territori. A les Illes no s’actualitzava des del 2015, però entre el 2018 i el 2019 es va dur a terme la fotografia aèria oficial amb la millor resolució mai assolida.

Un dels canvis més visibles és el pas del torrent de ses Planes per Son Carrió després de la torrentada del 2018. També és una eina útil per analitzar canvis provocats per l’home com ara els teixits urbanístics i urbanoturístics. Les bases cartogràfiques de les Illes està disponibles per a tota la ciutadania des de l’any 1956 i fins ara. Per la qual cosa la poden emprar per detectar i localitzar possibles irregularitats.

El SITIBSA veu imprescindibles les actualitzacions per poder avançar en millores mediambientals, educatives i socials. També són de gran utilitat per al sector privat com ara consultories ambientals o enginyeries.

26/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris