X

El Palau de La Moncloa acull la primera reunió de la taula de diàleg entre el Govern central i la Generalitat

El president del PP, Pablo Casado, ha qualificat d'humiliació aquesta taula de diàleg

26/02/2020

El Palau de La Moncloa acull la primera reunió de la taula de diàleg entre el Govern central i la Generalitat

El Palau de La Moncloa acull avui la primera reunió de la taula de diàleg entre el Govern central i la Generalitat. La trobada té l’objectiu de desbloquejar la crisi catalana.

Pedro Sánchez i Quim Torra encapçalaran les dues delegacions, amb la presència de ministres, consellers i diputats del Parlament.

La resta de la taula la integraran membres dels dos executius i també persones externes. Els noms proposats han generat polèmica, ja que entre ells hi ha el qui fou número 2 de Junqueras, Josep Maria Jové, imputat per la seva participació al primer d’octubre i actualment diputat al Parlament per Esquerra Republicana. Completen la llista, per part de la Generalitat: Quim Torra i Pere Aragonès, que hi assistiran només avui, els consellers Jordi Puigneró i Alfred Bosch, les diputades Elsa Artadi i Marta Vilalta i l’excap de gabinet de Puigdemont i Torra, Josep Rius. Per part del Govern central: Pedro Sánchez, i els vicepresidents Carmen Calvo i Pablo Iglesias, que avui serà baixa perquè està malalt d’amigdalitis, i els ministres Carolina Darias, Salvador Illa, Manuel Castells, María Jesús Montero i José Luis Ábalos.

Amb els noms propis clars, i amb l’objectiu també clar de desbloquejar la crisi catalana falta però conèixer-ne el guió: els dos executius no han consensuat un ordre del dia i Carmen Calvo deixava clar ahir que els dos equips parteixen de posicions antagòniques: el Govern central es basa en el document de 44 punts que va plantejar a Torra i Torra insisteix en el referèndum i l’amnistia dels presos.

El president del PP, Pablo Casado, ha qualificat d’humiliació aquesta taula de diàleg en la sessió de control al congrés. Casado considera que amb aquesta trobada comença el desballestament de la sobirania nacional. La diputada de Junts per Catalunya, Laura Borràs, ha tornat a reivindicar el dret a l’auto-determinació.

26/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris