X

La ‘Carmen’ de Calixto Bieito arriba al Teatre Principal de Palma

L'obra enceta la 34 Temporada d'Òpera del Principal

27/02/2020

La ‘Carmen’ de Calixto Bieito arriba al Teatre Principal de Palma

És una de les òperes de Georges Bizet més representades de la història. ‘Carmen’ s’estrena aquest diumenge al Teatre Principal de Palma i enceta la 34 Temporada d’Òpera del Teatre Principal. La producció corre a càrrec del director Calixto Bieito, amb Yves Lenoir com encarregat de la reposició. Compta amb 150 artistes sobre l’escenari i més de 200 peces de vestuari.

Fa dues dècades que la ‘Carmen’ de Bieito roda pels escenaris d’Europa i d’Amèrica. L’obra ens convida a viure a la frontera, un món caòtic, amoral i indomable ambientat a la Ceuta dels anys 70 que caricaturitza l’Espanya franquista i connecta amb els reclams feministes. Una proposta trencadora que explora els límits de la frontera i de la condició humana.

La mezzosoprano Annalisa Stroppa assumeix el paper de Carmen mentre que el tenor basc Andeka Gorrotxategi interpreta el sargent Don José. L’elenc compta amb cinc artistes balears i la música en directe corre a càrrec de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, sota la batuta de Pablo Mielgo, i el Cor del Teatre Principal de Palma, amb direcció musical de Manuel Coves.

‘Carmen’ es va estrenar a l’Opéra Comique de París el 1875. Més de 150 anys després del seu naixement, la vigència argumental i musical de l’obra roman intacta. Podeu gaudir d’aquesta òpera atemporal els dies 1, 4, 6 i 8 de març al Teatre Principal de Palma.

27/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris