X

Sóller reclama una solució immediata als vessaments de l’emissari

El Govern assegura que el que expulsa la depuradora compleix amb els paràmetres que marca la normativa

01/03/2020

Sóller reclama una solució immediata als vessaments de l’emissari

L’Ajuntament de Sóller reclama una solució immediata als vessaments que pateix en reiterades ocasions l’emissari del port. El batle, Carlos Simarro, anuncia que en les pròximes setmanes encarregarà unes analítiques de l’aigua que en surt. El Govern assegura que el que expulsa la depuradora compleix amb els paràmetres que marca la normativa i no té efectes negatius per al medi marí.

El col·lectiu de submarinistes Mallorca Blue ha denunciat en diversos vídeos el mal estat de l’emissari del Port de Sóller. Altres col·lectius ecologistes també han difós a través de les xarxes socials com a vegades surt aigua tèrbola per la canonada que prové de la depuradora. L’Ajuntament solleric pateix per com puguin afectar aquests vessaments les praderies de posidònia i la qualitat de l’aigua del Port.

El batle considera que en moments puntuals, quan plou de manera abundant, la depuradora no respon i aboca aigua poc tractada. Abaqua, per la seva banda, assegura que cada mes es fan analítiques i l’aigua que surt de la depuradora compleix amb els paràmetres que marca la normativa. El seu gerent nega que surtin residus fecals sense tractar.

En els pròxims mesos s’espera que la Comissió Balear de Medi Ambient autoritzi el projecte d’allargar l’emissari i situar l’expulsió més enfora de la boca del port.

01/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris