X

El Centre Nacional de Microbiologia confirma el segon cas de COVID-19 a les Illes

Salut Pública mantendrà 13 persones en vigilància activa

02/03/2020

El Centre Nacional de Microbiologia confirma el segon cas de COVID-19 a les Illes

Tretze persones es troben en vigilància activa després que l’estudi de contactes hagi senyalat que han mantingut algun tipus de relació estreta amb aquesta dona que s’ha convertit en el segon cas confirmat de contagi per coronavirus a les Illes Balears. Els epidemiòlegs de Salut Pública així ho han decretat i ara el 061 controlarà durant catorze dies si comencen o no a tenir símptomes, com ara, malestar, tossina o febre.

Els que han pogut tornar a ca seva són els familiars de la pacient: un nin de 5 anys i la filla de 19 embarassada en donar negatiu per COVID-19. Aquesta dona va començar a trobar- se malament el passat dijous i va ingressar a l’Hospital Universitari Son Espases divendres a la nit atès que complia criteris clínics i epidemiològics. La dona havia tornat de visitar a la seva família a Bèrgam, ciutat ubicada a la regió de Llombardia, una de les cuatre regions italianes qualificades com a zona de risc de contagi.

El centre nacional de Microbiologia de Madrid ha confirmat avui el resultat de la prova feta el passat divendres a Son Espases. De moment, la pacient romandrà aïllada a l’hospital de referència fins que es produeixin dos resultats negatius consecutius.

02/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris