X

El Consell de Ministres aprova la nova llei educativa

A fi de rebaixar la xifra del 12% dels repetidors, només podran repetir els nins a segon, a quart i a sisè de primària

03/03/2020

El Consell de Ministres aprova la nova llei educativa

El Govern central ha aprovat dos dels seus projectes més importants: la nova llei educativa i la llei integral contra les violències sexuals. Amb la nova llei educativa es pretén derogar per complet la vigent LOMCE, aprovada el 2013 pel Partit Popular.  Una de les prioritats de la nova llei educativa és garantir que no es discrimina ningú. Les comunitats podran repartir els estudiants, tant en centres públics com concertats. També, a partir d’ara, les beques s’atorgaran en funció de la situació econòmica i no per la nota.

A fi de rebaixar la xifra del 12% dels repetidors, només podran repetir els nins a segon, a quart i a sisè de primària. També s’elimina la revàlida. Els alumnes d’ESO amb dues assignatures suspeses, podran passar de curs i es podrà obtenir el títiol de batxillerat amb una assignatura suspesa. Una altra novetat és que l’assignatura de religió no computarà per a l’accés a la Universitat i, en cas de no cursar-la, no serà necessari fer cap altra optativa.

Pel que fa a la llei integral contra les violències sexuals, es modificarà el Codi Penal amb la creació de nous delictes i es posarà fi a la distinció entre abús i violació. Aquestes lleis es tramitaran finalment d’aquí a unes setmanes al Congrés dels Diputats.

03/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris