X

9 casos de COVID-19 a una residència per a gent gran

Ja són 261 els contagiats a tot el país

05/03/2020

9 casos de COVID-19 a una residència per a gent gran

A Espanya, ja són més de 260 els positius de COVID-19. Nou d’ells a una residència per a gent gran a Madrid, tots amb simptomes lleus. També hi ha tres morts relacionades amb el virus. De moment, el ministeri de Sanitat manté la fase de contenció de l’epidèmia

La Conselleria de Salut de Madrid ha anunciat avui horabaixa que 9 persones de la residència per a gent gran La Paz estan infectades de Covid-19. Es tracta de 8 usuaris que han estat aïllats i d’una auxiliar que roman a casa seva. La dona de 99 anys morta avui a Madrid amb relació amb el coronavirus, era usuària de la residència. Per precaució s’han tancat els centres de dia de la comunitat i es restringeixen les visites dels familiars. Madrid és la zona més afectada amb més de 90 casos positius, juntament amb el País Basc on hi ha 28 contagiats i 250 persones aïllades, la meitat de les quals són professionals sanitaris. De fet, en ells és on s’està posant el focus a tot el país per evitar la infecció del personal. A hospitals com El Clínic de Barcelona, els sanitaris reben cursos de prevenció.

El COVID-19 ha arribat a totes les autonomies, excepte Múrcia, Ceuta i Melilla. La majoria dels positius a Espanya però, són casos lleus. Hi ha només 10 contagiats a l’UCI i prop d’una vintena de casos no tenen origen conegut, és a dir, que ni han mantingut contacte amb infectats, ni han viatjat a zones de risc.

De moment però, són moltes les cancel·lacions i els ajornaments d’esdeveniments per mor del coronavirus. El darrer, saló internacional agroalimentari de Barcelona que s’havia de celebrar l’abril i s’ha ajornat al setembre.

05/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris