X

Familiars de Said Hourmati i de Malén Ortiz assisteixen al Congrés a l’homenatge a les persones desaparegudes

A l'acte, les famílies han demanat que no s'aturi la recerca passi el temps que passi

06/03/2020

Familiars de Said Hourmati i de Malén Ortiz assisteixen al Congrés a l’homenatge a les persones desaparegudes

Familiars de centenars de desapareguts de tot l’Estat han assistit avui a l’acte d’homenatge a la Sala Ernest Lluch, del Congrés dels diputats. Entre els assistents, familiars de Malén Zoe Ortiz i Said Hourmati, desapareguts a Mallorca. Dilluns que ve se celebra el Dia internacional de les Persones Desaparegudes sense causa aparent i l’acte d’aquest divendres en formava part del programa.

Malén Ortiz va desaparèixer el 2 de desembre de 2013, quan sortia de l’institut i va agafar el bus de sempre a Calvià. Va cridar a la feina de son pare per avisar que aniria a dinar a casa del seu al·lot. Allà, però, se’n va perdre el rastre. El cas de Said Hourmati és més recent: tenia 33 anys quan va desaparèixer el passat mes de juny al barri de Pere Garau de Palma. Estava a punt de casar-se al seu país, el Marroc. El seu cap el va deixar a ca seva però no va arribar a retrobar-se amb la seva família. La seva germana, Bouchra, ha estat una de les assistents a l’acte del Congrés, així com la mare de la Malén, Natalia Rodríguez. Han demanat que se segueixi cercant gent que, com els seu germà i la seva filla han desaparegut en contra de la seva voluntat.

Durant l’acte, en què s’ha homenatjat agents policials, periodistes i jutges per haver contribuït a la cerca dels desapareguts, els familiars han llegit una declaració on han demanat que no s’aturin les tasques de recerca, passi el temps que passi, i perquè no minvi el suport a les famílies amb el pas del temps.

Així mateix, s’han lliurat els Premis 9 de març de la Fundació Europea per les persones desaparegudes. Entre els guardonats: l’Associació de Guàrdies Civils Solidaris i la jutgessa Graziella Moreno.

06/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris