X

Tres de cada 10 denúncies que rep l’Oficina Anticorrupció són anònimes

L'oficina, que té set treballadors en plantilla, ha obert 29 expedients, la majoria per possibles irregularitats en l'exercici de la funció pública

06/03/2020

Tres de cada 10 denúncies que rep l’Oficina Anticorrupció són anònimes

Segons consta en aquesta memòria del 2019, l’organisme va rebre l’any passat un total de 50 denúncies, un 54% efectuades per particulars i un 14% de manera anònima. La majoria anaven adreçades a corporacions locals i entitats públiques.

Per matèries, la funció pública està en primer lloc, segueix la prevaricació urbanística i després els conflictes d’interessos. Després de les diligències realitzades per Anticorrupció, deu causes s’han arxivat i només una s’ha enviat a la fiscalia. 21 romanen encara pendent d’anàlisi. L’Oficina va dur a terme durant l’exercici passat 173 actuacions, 50 varen ser requeriments d’informació i documentals i 100 consultes a bases de dades.

Entres les denúncies, s’han examinat presumptes irregularitats relacionades amb l’escàs import de les sancions imposades a una empresa privada, per un possible tracte de favor i s’han examinat dos fets relacionats amb l’ajuntament de Petra.

Un de tracte de favor en un expedient de disciplina urbanística i l’altre per presumptes irregularitats per deixadesa de funcions de la corporació per no obrir expedient sancionador a unes obres realitzades sense llicència.


L’Oficina Anticorrupció recomana substituir el plus de 22.000 euros per una indemnització en funció de la despesa

06/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris