X

Torra anima que la cultura sigui una “reivindicació conjunta” de Catalunya i les Balears

En un encontre a Palma, s'ha posat en qüestió la preocupació de la llengua i la necessitat d'una normalització

06/03/2020

Torra anima que la cultura sigui una “reivindicació conjunta” de Catalunya i les Balears

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha animat que la cultura sigui una “reivindicació conjunta” del Principat i Balears, aquest divendres, en un acte organitzat per la Institució de les Lletres Catalans, a Can Alcover, a Palma.

Segons ha explicat el president català en declaracions als mitjans de comunicació, “una de les qüestions que uneix les Illes i Catalunya és la llengua i la cultura”. Per això, ha insistit, “cal posar en ella tot els esforços”.

Sobre aquest tema, ha destacat que durant la trobada s’ha posat sobre la taula la “preocupació per la normalització lingüística” i s’ha debatut “què es podria fer per a normalitzar aquesta situació que no està normalitzada”. Així mateix, Torra ha recordat, que “la cultura és un debat al Principat i des de la Generalitat s’han fet esforços”. Si bé, ha reconegut, “encara no s’ha aconseguit el 2% que sol·licita el sector”.

En la reunió celebrada en Ca Alcover també han participat el membre d’Obra Cultural Balear Tomeu Martí; el director del Institut d’Estudis Baleàrics, Mateu Malondra; i el director de la Institució de les Lletres Catalans, Oriol Ponsatí, entre altres.

06/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris