X

Balears és la quarta comunitat autonòma amb menor desigualtat de gènere d’Espanya

L'anàlisi, elaborada per la Fundació Impulsa, situa les Illes per darrere del País Basc, Galícia i Canàries

07/03/2020

Balears és la quarta comunitat autonòma amb menor desigualtat de gènere d’Espanya

Balears és la quarta regió amb menor desigualtat de gènere d’Espanya, segons l’anàlisi elaborada per la Fundació Impulsa, que situa per davant al País Basc, Galícia i Canàries.

En una escala de 0 a 1 des de la mínima a la màxima desigualtat, l’índex de Impulsa, elaborat a partir de la proposta metodològica de l’ONU, concedeix a Balears una puntuació de 0,044 en una classificació en la qual la mitjana espanyola és de 0,053 i la dels països de l’OCDE, de 0,182.

La fundació per al progrés econòmic de la Confederació d’Associacions Empresarials de Balears (CAEB) i el Govern de les illes destaca que a l’últim exercici l’arxipèlag va tenir un índex de 0,090, per la qual cosa ha registrat una evolució positiva.

No obstant això, assenyala com a àmbit de millora que “els diferencials positius que es registren actualment a l’arxipèlag a favor del segment femení en el camp de la formació superior i l’aprenentatge al llarg de la vida (menor abandó escolar i més estudis universitaris) no tenen continuïtat a l’esfera laboral, tant a l’efecte de participació, com de condicions contractuals i oportunitats de carrera professional per a les dones”.

En un comunicat, Impulsa posa en relleu que es manté un diferencial de 10 punts en la presència de dones en el mercat laboral i que, segons les últimes dades, la desocupació afecta en major mesura a les treballadores.

“Tan sols una tercera part de les posicions de direcció i gerència estan ocupades per dones, quan en el conjunt del teixit productiu pràcticament s’aconsegueix la paritat (45,7%)”, alerta la fundació.

També subratlla que la parcialitat contractual de les dones aconsegueix el 19,5%, enfront del 7% en els homes i que els salaris de les dones són un 4,8 menors que els dels homes de mitjana.

07/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris