X

La militància de Ciutadans tria un nou líder

Inés Arrimadas i Francisco Igea es disputen la presidència de la formació taronja en unes primàries, el resultat de les quals es coneixeran anit

08/03/2020

La militància de Ciutadans tria un nou líder

El procés de primàries a Ciutadans per elegir al president de la formació, que es va iniciar del dissabte i ha conclòs aquest diumenge a les 19 hores, està transcorrent amb absoluta normalitat, sense que, de moment, s’hagi registrat cap incidència, segons fonts de la formació.
Els afiliats (20.713) han pogut votar de manera presencial, en urnes, a vuit províncies (Albacete, Cadis, Màlaga, Múrcia, Sevilla, Toledo, Valladolid i Saragossa) on es va autoritzar després de sol·licitar-ho la militància mentre que ahir, fins a les 21 hores, va tenir lloc la votació telemàtica.
Les eleccions, en les quals Inés Arrimadas parteix com a favorita després d’arrasar en la votació de compromissaris al congrés, té al vicepresident de Castella i Lleó, Francisco Igea, com a principal oponent. A més d’ells dos, hi ha un tercer candidat, el militant valencià Ximo Aparici.
Precisament Igea ha optat per votar en urna i ho ha fet a Valladolid. Després de dipositar el seu vot, el candidat a la Presidència de Cs ha dit que “avui és el dia en què els militants parlen i decideixen si volen continuar igual o volen canviar”.
Igea s’ha mostrat “molt il·lusionat” i ha subratllat que aquests dies s’ha evidenciat que “el partit està molt viu i molt lluny de la unanimitat” i, per això, ha dit confiar que s’aconsegueixin acords de “com es gestionarà” Ciutadans.
Segons fonts de Cs, els resultats de les votacions es faran públics diumenge a última hora de la nit.

08/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris