X

L’escola nova del Port d’Alcúdia estarà llesta el curs escolar pròxim

L'obra costarà 4'3 milions d'euros que ha avançat l'Ajuntament d'Alcúdia

09/03/2020

L’escola nova del Port d’Alcúdia estarà llesta el curs escolar pròxim

El nou centre tindrà dues línies i disposarà de 6 unitats d’infantil i 12 de primària, per acollir un total de 450 alumnes. Aquest centre nou permetrà abaixar les ràtios a la resta de centres del municipi, alguns d’ells molt saturats per l’augment de població escolar, un fenòmen lligat als municipis costaners.
El nou centre s’ubica en un solar situat entre les avingudes de Suècia i Noruega i el carrer de Rossinyol, dins el nucli urbà del Port d’Alcúdia i a una distància de 2,5 km del centre del poble. La superfície del solar és de 8.122,79 m2 i el CEIP tindrà una superfície construïda de 3.500 m2. l centre consta d’un bloc d’aulari que es desenvolupa en planta baixa i dues plantes pis. En canvi, a la façana nord es situen les aules complementàries, els serveis, les instal·lacions i les dues caixes d’escala.
El projecte preveu una construcció seguint criteris racionals, econòmics i sostenibles. Per això, es potenciaran els mitjans naturals per aconseguir una bona climatització del centre, com porxos, pèrgoles, persianes, terrasses, etc., a fi d’optimitzar els recursos.
Aquest projecte és una de les obres previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per a totes les illes per respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Balears.

09/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris