X

Espanya, el segon país del món on més augmenten els positius

La voluntat del Govern central és controlar l'epidèmia de Covid-19 en dos mesos

11/03/2020

Espanya, el segon país del món on més augmenten els positius

Espanya és el segon país del món on més està creixent el nombre d’afectats per coronavirus a dia d’avui. El director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, ha estimat que en uns deu dies es poden començar a notar els efectes de les mesures restrictives aplicades per frenar l’avanç del Covid-19, unes mesures que podrien ampliar-se en els propers dies.

En roda de premsa, Simón ha explicat que la voluntat del Govern és controlar l’epidèmia de Covid-19 en dos mesos, tot i que si les mesures aplicades no amortiguen l’expansió del virus, no seria fins d’aquí a quatre mesos quan es podria donar per controlat el brot.

Precissament aquest dijous hi ha convocada una reunió entre el Govern, patronals i sindicats per mitigar els efectes del Covid-19. Així mateix, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, compareixerà a la Comissió de Sanitat de la Cambra Baixa per explicar la situació del virus a Espanya. I també aquest dijous se celebrarà un Consell de Ministres extraordinari on, previsiblement, s’aporvarà el Pla de Xoc contra el Coronavirus.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha convocat per aquest proper dissabte una conferència virtual amb els presidents autonòmics.

Més de 2.100 positius

De fet, Espanya supera ja els 2.100 positius en coronavirus. Hi ha 142 casos greus i, d’aquests, el 82% es concentren a Madrid i, la majoria d’ells, es relacionen amb brots localitzats a residències de gent gran.  De total de positius, el 78% dels casos es concentren ara mateix a quatre autonomies: el País Basc, La Rioja, Castella i Lleó i Madrid.

A tot l’Estat, hi ha 48 morts vinculades al Covid-19 i 183 persones l’han pogut superar. Ara mateix i amb les mesures de contenció reforçada posades en marxa, els experts avisen que no se’n veuran resultats fins d’aquí 10 dies i insisteixen a apel·lar a la responsabilitat individual per evitar la propagació del virus.

11/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris