X

El Govern tanca a partir de dilluns tots els centres educatius de les Illes Balears pel coronavirus

L'Executiu ha pres la decisió hores després que el president Pedro Sánchez suggerís a les comunitats la cancel·lació de totes les classes

12/03/2020

El Govern tanca a partir de dilluns tots els centres educatius de les Illes Balears pel coronavirus


Tota la informació sobre el coronavirus

El Govern de les Illes Balears tancarà a partir de dilluns 16 de març i durant almenys 15 dies tots els centres educatius de la comunitat com a mesura de contenció davant el coronavirus. Els docents hauran d’acudir als centres per tal d’assegurar l’ensenyament a distància dels alumnes que tenen proves. També s’han suspès els viatges escolars durant un període de 2 mesos.

L’Executiu ha pres la decisió de tancar els centres educatius hores després que el president del Govern central, Pedro Sánchez, a través del Ministeri, suggerís a les comunitats la cancel·lació de totes les activitats educatives: guarderies, col·legis i universitats. De fet, a la roda de premsa posterior a la reunió amb les institucions i els principals agents econòmics i socials de les Illes Balears, la presidenta Francina Armengol havia assegurat que no es tancaria cap centre.

En aquest sentit, el Centre d’Ensenyament Superior Alberta Giménez (CESAG) ja ha enviat un correu electrònic a tots els seus alumnes per comunicar-los oficialment que suspenen les classes presencials de tots els graus i cursos a partir del dilluns 16 de març i durant almenys dues setmanes per prevenir els contagis de coronavirus. Per no interrompre del tot el calendari escolar, el CESAG seguirà impartint classes de forma online.

En roda de premsa, la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, també ha anunciat la contractació de 60 persones més per obrir 12 línies més del 061, el telèfon d’atenció sobre el coronavirus que ara mateix, ha dit, està col·lapsat. També, totes les visites de caràcter ordinari a l’Atenció Primària es podran veure posposats.

Des de la comunitat educativa ja s’han pronunciat sobre la mesura del Govern de suspendre les classes durant dues setmanes. La Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Mallorca (FAPA Mallorca) comparteix la mesura però demanen ajudes per fer-se càrrec dels fills.

Els sindicats majoritaris critiquen que no s’hagi convocat la mesa sectorial per prendre la decisió. De fet, el Sindicat independent ANPE ja ha demanat a la Conselleria una reunió per conèixer millor les mesures. Per la seva banda, el sindicat STEI demana, a més, que els docents no vagin tampoc als centres educatius.

Cancel·lada la fira del Ram de Palma

Amb tot, Armengol ha demanat a l’Ajuntament de Palma suspendre la fira del Ram per evitar l’aglomeració de gent en un mateix espai, en la mateixa línia anunciada ahir de prohibir tots els actes públics de més de 1.000 persones.

Després d’un Consell de Govern extraordinari, la presidenta ha explicat que les mesures responen a la recomanació del president del Govern, Pedro Sánchez, de la contenció reforçada a totes les comunitats. Són decisions difícils de prendre però necessàries, ha dit, alhora que ha demanat responsabilitat i sacrifici a la societat balear.

Per la seva part, el president del Govern, Pedro Sánchez, no ha descartat aquest dijous cap possibilitat quant a les mesures a adoptar per la pandèmia del coronavirus. De fet, i en ser preguntat per l’opció de decretar l’estat d’alarma, no ha dit que no i ha deixat clar que “la situació no és estàtica” i que prendrà les decisions que facin falta, quan facin falta i on facin falta.

Primera mort amb coronavirus a les Balears

Aquest dimecres s’ha produït la primera mort d’una persona afectada per coronavirus a les Balears. Es tracta d’una dona que es trobava ingressada a l’Hospital de Son Espases de Palma per una patologia crònica i que havia donat positiu per SARS-CoV-2, segons ha informat la conselleria de Salut, el que ha fet que 80 professionals del centre hospitalari es trobin en situació de vigilància activa per descartar més casos, tal i com estipula el protocol. En total, són 21 els positius de coronavirus detectats a les Illes Balears.

A escala estatal, els casos de coronavirus a Espanya s’eleven a 3.004, segons les dades del balanç oficial del Ministeri de Sanitat publicats a les 18 hores d’aquest dijous. Això suposa 852 positius més que ahir a aquesta mateixa hora. Un total de 84 persones han mort i 189 s’han curat.

Recordar que, davant qualsevol símptoma de possible contagi per coronavirus, les autoritats sanitàries demanen quedar a casa i telefonar al 061, per evitar al màxim la propagació del virus. Trobareu tota la informació oficial al web coronavirus.caib.es.

Més informació:


Prohibida l’entrada de vaixells d’Italia i de tots els creuers als ports espanyols
Una dona ingressada per una patologia crònica: primera mort amb coronavirus a les Illes
80 sanitaris de Son Espases i 36 de Menorca, en vigilància activa
Els centres de salut deixen de donar cites per reorganitzar-se

12/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris