X

70.000 persones, confinades a quatre localitats catalanes pel Covid-19

La mesura s'aplica a Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena

13/03/2020

70.000 persones, confinades a quatre localitats catalanes pel Covid-19

El lehendakari, Iñigo Urkullu, ha declarat aquest divendres l’emergència sanitària a Euskadi. Aquesta emergència faculta el Govern basc a prendre mesures extraordinàries, com el confinament de poblacions.  Precisament la Generalitat de Catalunya ja ha adoptat aquesta prevenció a Igualada i altres tres poblacions. La mesura, que afecta a 70.000 persones, pretén contenir el brot a l’Hospital d’Igualada.

Emocionada, la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, resident a Igualada, informava que des de la passada mitjanit les 4 localitats barcelonines estan confinades per ordre de la Generalitat. Aquesta mesura vol evitar la propagació del brot de coronavirus que afecta aquesta zona i que ja suma 58 contagis. Hi ha 49 sanitaris afectats i 200 professionals sanitaris confinats en els seus domicilis.

La mesura afecta 70.000 mil persones. Ningú no pot entrar ni sortir del perímetre d’aquests municipis, excepte els qui prestin serveis bàsics. En les hores prèvies al tancament, només es va permetre la sortida de les persones dins del perímetre amb residència en l’exterior.

Més d’un centenar d’efectius dels Mossos d’Esquadra estan mobilitzats per garantir el confinament. Si no s’obeeix el confinament, les sancions previstes arriben als 60.000 euros.

13/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris