X

Son Espases habilita 87 llits per pacients amb coronavirus i casos sospitosos

L'Hospital de referència ha reorganitzat tota la seva activitat per preservar els serveis bàsics i evitar grans concentracions de gent

17/03/2020

Son Espases habilita 87 llits per pacients amb coronavirus i casos sospitosos

L’Hospital de Son Espases a Palma ha habilitat dues unitats d’hospitalització per a pacients que han donat positiu per coronavirus i una tercera per atendre els casos sospitosos. En total 84 llits.

Amb l’objectiu de preservar els serveis bàsics, la salut del personal i evitar grans concentracions a sales i passadissos, l’hospital ha reorganitzat tota la seva activitat diària. Gairebé el 90 per cent de les consultes programades per aquests dies es resolen via telefònica o telemàtica. Tan sols es fan les proves de diagnosi més urgents. També s’ha reduït l’activitat quirúrgica un 30 per cent, prioritzant aquelles que tan sols es fan a l’hospital de referència com ara la cirurgia cardíaca, la vascular, la toràcica o la traumatologia infantil.

A Urgències, les visites s’han reduït fins a un 40 per cent. Un servei que ha quedat dividit en dos circuits diferents. Un per aquells pacients amb símptomes respiratoris i l’altre per la resta de malalties.

L’hospital de dia continua funcionant amb normalitat.

17/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris