X

Els detinguts pels cossos de seguretat declararan per videoconferència

La documentació sí que serà traslladada fins a la seu judicial; i un pic el jutge hagi pres una decisió, el detingut serà posat en llibertat o duit directament des de la prefectura fins al centre penitenciari

18/03/2020

Els detinguts pels cossos de seguretat declararan per videoconferència

Durant el tercer dia de confinament, la Policia Nacional ha aixecat una acta administrativa a un establiment esportiu on 4 persones jugaven a pàdel. A més, un home de 31 anys al qual han hagut d’identificar fins a tres ocasions per incomplir les restriccions establertes pel reial decret ha estat detingut. Aquest detingut haurà de prestar declaració aquest dimecres davant el jutge. Però ho farà per videoconferència i des de la prefectura de la Policia. I és que els jutjats de Palma i Inca estrenen aquest dimecres un nou protocol per als passos a disposició judicial.

A partir d’aquest dimecres, cap vehicle policial amb detinguts no baixarà la rampa dels jutjats d’Avinguda d’Alemanya. El nou protocol establert a petició dels jutges té l’objectiu d’evitar al màxim el contacte entre les persones detingudes i els responsables judicials. D’aquesta manera, quan els cossos de seguretat duguin a terme una detenció, es redactaran els atestats policials i es donarà avís als advocats, que s’hauran de desplaçar fins als calabossos per assistir el detingut, que un pic ho ordeni el jutge, prestarà declaració a través de videoconferència. La documentació sí que serà traslladada fins a la seu judicial; i un pic el jutge hagi pres una decisió, el detingut serà posat en llibertat o duit directament des de la prefectura fins al centre penitenciari.

Fins al moment, s’hi han adherit els jutjats de Palma i el d’Inca, però s’espera que la mesura acabi afectant tots els jutjats de guàrdia de les Illes. El mateix passa amb la decisió anunciada aquest dimecres per la Junta de Jutges de Palma de suspendre totes les compareixences als jutjats de les persones amb les mesures establertes.

18/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris