X

Exteriors assegura que es facilitarà el retorn dels espanyols que estan a l’estranger

La ministra també s'ha dirigit als estrangers presents a Espanya per a demanar-los "calma i cooperació"

18/03/2020

Exteriors assegura que es facilitarà el retorn dels espanyols que estan a l’estranger

La ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, ha fet aquest dimecres una crida a la calma dirigit als espanyols que es troben en l’exterior i volen tornar a Espanya, i ha assegurat que cap d’ells es quedarà enrere. “Hi ha 65.000 espanyols no residents registrats” en els diferents serveis consulars i ambaixades, als quals s’han enviat més de 2 milions de missatges amb recomanacions, però també hi ha “molts que se’n van de vacances i no es registren”, segons les dades ofertes per la ministra en roda de premsa telemàtica des de la Moncloa.

La ministra s’ha dirigit a tots ells perquè es posin en contacte amb les ambaixades i serveis dels cònsols, que, segons ha remarcat, estan a la seva disposició per a acompanyar-los i ajudar-los a un retorn ordenat.

També hi ha 2.700.000 espanyols residint a l’estranger, als quals González Laya ha demanat que, “tret que sigui essencial”, romanguin en les seves residències. “Ens assegurarem que cap de vosaltres us quedeu enrere”, segons González Laya.

Per a això, estan en funcionament més de 200 consolats i ambaixades arreu el món, hi ha més de 4.000 funcionaris espanyols mobilitzats per a ajudar als que volen tornar a Espanya i s’han habilitat telèfons de contacte, operatius les 24 hores, en les ambaixades, així com a Madrid (+34 913 948 900).

El govern espanyol està, a més, en contacte amb les línies aèries per a garantir connexions que permetin el retorn dels espanyols en l’exterior i en coordinació amb el mecanisme de protecció civil europeu, que, segons ha dit, “estem intentant activar” per a ajudar al retorn dels europeus als seus respectius països. “Estem filtrant, donant prioritat a espanyols en situació de vulnerabilitat”, així com a infants i a estudiants, ha precisat.

La ministra també s’ha dirigit als estrangers presents en territori espanyol per a demanar-los “calma, cooperació i que ens ajudeu, respectant les restriccions, a controlar l’expansió del coronavirus”, ha dit González Laya. En el seu cas també ha assegurat que Espanya està en contacte amb les autoritats dels diferents països per a organitzar, “de manera ordenada”, el seu retorn.

18/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris