X

Llibertat provisional per als tres detinguts a Palma acusats d’incomplir el confinament

També ha estat detinguda aquest matí una segona persona a l'estació d'autobusos de Maó per desobediència

20/03/2020

Llibertat provisional per als tres detinguts a Palma acusats d’incomplir el confinament

El titular del Jutjat d’Instrucció número 8 de Palma, en funcions de guàrdia, ha decretat llibertat provisional per als tres detinguts acusats d’incomplir el Reial decret 463/2020, de 14 de març, per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel Covid-19.

Segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de Balears, els tres arrestats han passat a disposició judicial aquest matí. El Jutge ha imposat una ordre d’allunyament a un dels arrestats que no el permetrà apropar-se a un dels establiments de Mercadona, a Palma, per tenir antecedents de furt.

Els tres detinguts es trobaven al carrer en el moment de la detenció i no respectaven les restriccions imposades a l’estat d’alarma decretat pel Govern, segons les quals no es pot romandre al carrer sense justificació documental.

Detencions a Palma 

Per tercera vegada en quatre dies, avui divendres la Policia Nacional ha detingut a Palma un home per incomplir les restriccions establertes a l’estat d’alarma decretat pel Govern, per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel Covid-19.

Els fets han tingut lloc al Parc de ses Estacions quan l’home no ha fet cas de les reiterades indicacions dels agents perquè marxés al seu domicili. Es tracta del mateix ciutadà que va ser arrestat aquest dimarts i dimecres a Palma pels mateixos motius.

Una segona persona també ha estat detinguda aquest matí a l’estació d’autobusos de Maó, a Menorca. L’home, que llegia el diari assegut en una cadira, es trobava al recinte juntament amb tres persones més. Ha ignorat les indicacions dels agents i els ha insistit que no es mouria d’allí.

Finalment, l’home ha estat detingut i els altres dos homes que l’acompanyaven han estat sancionats.

Detencions en espais naturals de Mallorca 

També els Agents de Medi Ambient de Balears han comunicat aquest divendres que dos individus han infringit el decret d’estat d’alarma a la Reserva Natural de s’Albufereta i al Parc Nacional de Mondragó.

Segons ha informat el cos en el seu compte de Twitter, un home que es desplaçava amb bicicleta a s’Albufereta ha fugit quan se l’ha intentat identificar, mentre que a un altre individu se l’ha vist passejant un ca al Parc Nacional de Mondragó.

Així mateix, els agents de Medi Ambient han assenyalat que després d’haver albirat alguna caravana aquesta setmana al parc nacional han procedit aquest divendres al tancament de l’accés a l’aparcament.

20/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris