X

Balears registra 400 casos positius en coronavirus

El portaveu del comitè balear d'alerta trasllada que encara han de venir dies durs

23/03/2020

Balears registra 400 casos positius en coronavirus

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha recordat que en els pròxims dies s’arribarà al punt més alt de contagiats, però això no significarà que ja s’hagi superat la pandèmia. Per això, Illa demana que no s’abaixi la guàrdia i que es continuïn complint les mesures adoptades pel govern espanyol les quals recorda el ministre que són les més estrictes d’Europa.

Les Illes Balears han arribat avui dilluns als 400 casos de positiu en coronavirus. Són 69 més que els registrats ahir diumenge. En el novè dia de confinament, el portaveu del comitè d’alerta, Francesc Albertí, ha traslladat que els resultats de les mesures adoptades, en aquest estat d’alarma, es podran percebre d’aquí a dues setmanes.

Eivissa ja registra 35 casos confirmats de coronavirus. El darrer és un home de 70 anys ingressat a l’UCI de la Policlínica Nostra Senyora del Roser. A l’Hospital Can Misses, hi ha ara mateix 17 pacients, 5 d’ells a l’UCI. A més, hi ha altres 16 persones que estan sent controlades en vigilància domiciliària. El recompte també inclou el primer pacient mort per coronavirus a l’illa. A Formentera, de moment, no hi ha cap cas positiu. Albertí ha traslladat que encara han de venir dies durs. I que cal seguir el confinament per tal d’aplanar la corba de contagis. Tranquil·litat pel que fa al material sanitari. Assegura que el més important és fer-ne un ús adequat.

En les darreres hores hi ha hagut la desena víctima mortal: un home de 85 anys que estava ingressat a l’UCI de Son Llàtzer. En aquests moments, hi ha 350 sanitaris en vigilància activa i mig centenar s’han infectat. A més, hi ha una vintena de casos contagiats a les residències de discapacitats i de gent gran.

23/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris