X

Els hotelers de Mallorca ofereixen al Govern més hotels per medicalitzar

La pràctica totalitat de la planta hotelera mallorquina, amb 200.000 llits, està tancada

24/03/2020

Els hotelers de Mallorca ofereixen al Govern més hotels per medicalitzar

Mentre continuen les tasques per a la medicalització de l’hotel del Palau de Congressos de Palma, la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) ha informat al Govern sobre els establiments tancats que podrien utilitzar-se com a hospitals o allotjaments de personal sanitari.

L’epidèmia del coronavirus ha obligat a tancar els prop de 200 hotels que estaven oberts a Mallorca, que se sumen als 650 que encara no havien obert portes, segons les dades de la Federació Hotelera. Això representa un total de 850 hotels amb 200.000 llits a l’illa.  En aquests moments només queden oberts uns pocs establiments, i només perquè els darrers clients encara no han pogut tornar a casa.

Amb la declaració de l’estat d’alarma, l’Estat pot requisar temporalment qualsevol d’aquests establiments per contribuir a la lluita contra la pandèmia. Cadenes hoteleres mallorquines com Melià, RIU i Garden, eivissenques com Palladium, i menorquines com Artiem ja han ofert els seus hotels.

Segons la FEHM, una part dels hotels podrien transformar-se en hospitals per als malalts menys greus de Covid-19. Una altra part podrien allotjar personal sanitari o persones en risc d’exclusió social derivades de centres que hagin de tancar. Aquesta operativa està supervisada per la Conselleria de Salut, que ha comunicat que, ara com ara, és un darrer recurs que no s’ha activat.

 

24/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris