X

Preocupa el creixement ràpid de casos en els EUA

Els casos s'han enfilat fins al 40% de contagis a tot el món i pràcticament tots són actius

25/03/2020

Preocupa el creixement ràpid de casos en els EUA

L’Organització Mundial alerta de la gran celeritat en la propagació de casos que hi ha als Estats Units. Els experts de l’OMS consideren que el major impulsor del brot continua sent Europa, però que els Estats Units poden esdevenir en poc temps l’epicentre de la malaltia. Aquestes dues zones tenen el 85% de casos a escala mundial. En les darreres 24 hores els nord-americans s’han enfilat fins al 40%.

A més, pràcticament tots els casos són actius i els morts ja superen els 800. I tot i aquestes dades, el president Donald Trump ha assenyalat que està considerant rebaixar les mesures per combatre el COVID-19 a causa de l’impacte negatiu que estan tenint en l’economia. La Casa Blanca ha aconseguit aquesta matinada un acord amb els representants demòcrates i republicans al Senat, per llançar el major programa d’estímuls econòmics de la història dels Estats Units. Tendrà un abast de 2 bilions de dòlars per a fer front als efectes de la pandèmia.

Mentrestant, en el país es poden veure molts contrastos. A Miami centenars d’estudiants universitaris s’aglomeren a les platges per les tradicionals festes de la primavera, malgrat el coronEvirus. “Si contrec coronavirus, contrec coronavirus. No deixaré que m’aturi la festa” deia aquest estudiant. Mentrestant, a Nova York, amb més de 15.000 casos, un terç de tots els Estats Units, no s’ha decretat el confinament, però sí que s’han marcat regles de distanciament social per ajudar a aturar la propagació del coronavirus. La marina prepara el vaixell hospital Comfort a la base naval de Norfolk, a Virgínia, per al seu desplegament a Nova York. Un vaixell bessó a aquest serà enviat a Los Angeles, els dos focus més greus per la pandèmia en els Estats Units.

25/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris