X

Reobre la Gran Murada Xinesa després del confinament pel coronavirus

La Xina a poc a poc aixeca les mesures de confinament que es van fixar per combatre la propagació del coronavirus

25/03/2020

Reobre la Gran Murada Xinesa després del confinament pel coronavirus

Després de dos mesos tancada, la Gran Murada Xinesa ha estat reoberta parcialment al públic. La podran visitar un màxim de 19.500 persones, que podran tornar a recórrer el conegut tram de Badaling. S’ha dissenyat una ruta circular amb direcció única per evitar-hi aglomeracions.

Mentrestant a Wuhan, la ciutat on es va originar el focus de la pandèmia, també es preparen per aixecar el confinament. Més de vuitanta bombers han desinfectat avui l’estació de ferrocarril de Wuhan per preparar-la per reobertura. A partir del 8 d’abril els ciutadans d’aquesta ciutat d’11 milions d’habitants podran tornar a abandonar la metròpolis.

Serà dos mesos i mig després que el passat 23 de gener es va dictar el confinament de la ciutat. Les autoritats de Wuhan van declarar restriccions de trànsit sense precedents, inclosa la suspensió del transport públic i de tots els vols i trens d’entrada i sortida de la ciutat, en un intent per contenir l’epidèmia dins del seu territori. Ara els ciutadans podran tornar a circular per Wuhan amb un codi de salut verd, que indicarà que no han tengut contacte amb cap cas COVID-19 infectat o sospitós, i que serà vàlid en els 30 punts de control que també se situaran a les autopistes.

En altres àrees de la província de Hubei es van introduir restriccions similars i avui ja han aixecat el confinament. Més de dues mil persones han pogut tornar a Wuhan des d’altres regions de la província de Hubei. A totes les persones els revisen la temperatura i han de mostrar el seu codi de salut verda a la policia. A partir d’avui, a Hubei, les persones ja poden sortir de la província amb tren o autobús, i s’han reobert espais turístics per als visitants. La construcció i la producció agrícola també han reprès la seva activitat.

Les autoritats sanitàries xineses han anunciat avui que el nombre d’infectats pel coronavirus és de poc més de 4.200, i continua en una ràpida trajectòria descendent. Encara s’han seguit registrant nous casos. En les darreres hores s’han diagnosticat 47 nous contagis tots ells de viatgers procedents de l’estranger

25/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris