X

El govern central destina 14 hotels de les Illes a allotjar treballadors essencials

Han d'estar oberts per acollir personal sanitari, forces de seguretat, obrers o transportistes

25/03/2020

El govern central destina 14 hotels de les Illes a allotjar treballadors essencials

El govern central ha publicat al BOE una ordre que declara 14 hotels de les Balears com a serveis essencials per donar allotjament a treballadors de sectors fonamentals en el marc de l’estat d’alarma pel Covid-19. Formen part dels 370 establiments que hauran d’estar oberts a tot Espanya.

Aquests hotels estaran tancats al públic en general, però segons ha explicat la secretària general de Transports, María José Rallo, han de permetre l’allotjament dels treballadors que realitzin tasques de manteniment, assistència sanitària,  reparació i obres, subministrament i transport de serveis essencials. També hauran d’estar disponibles per a l’allotjament de les forces i cossos de seguretat i d’aquells ciutadans que hagin de desplaçar-se per atendre a persones majors, depenents o especialment vulnerables.

Dels 14 hotels inclosos a la llista elaborada pel Ministeri de Transports, Mobilita i Agenda Urbana, 6 són a Mallorca (tots a Palma), 4 a Eivissa, 3 a Menorca, i un Formentera.

L’ordre ministerial amb data de 23 de març especifica que la resta d’allotjaments turístics podran estar oberts però només per prestar servei a aquests col·lectius considerats essencials.

25/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris