X

400 voluntaris balears imprimeixen en 3D viseres de protecció i ja n’han distribuït 1.200

Milers de voluntaris en xarxa s'han posat a fabricar equips de protecció. Son els coneguts com a 'Coronavirus Makers'

25/03/2020

400 voluntaris balears imprimeixen en 3D viseres de protecció i ja n’han distribuït 1.200

Tot i que les indústries espanyoles s’han posat a fabricar el material necessari per assistir a pacients per coronavirus, milers de voluntaris en xarxa s’han posat a fabricar equips de protecció, com viseres impreses amb 3D, per cobrir les necessitats del personal sanitari o les forces de seguretat. Son els coneguts com a ‘Coronavirus Makers’. A les Balears, ja en són més de 400 i han distribuït més de 1.200 viseres des de dissabte.

És el cas de Joaquín Morán, un odontòleg que arran de conèixer la falta de material es va possar a fabricar-ne pel seu compte i ho donava als seus familiars que fan feina a clíniques de les Balears.

A través de les xarxes va conèixer ‘Coronavirus Makers’, gent que, sense treure cap benefici, imprimeix viseres per després enviar a l’IB-Salut. Les empreses de filament els donen el material i ells posen la seva impresora 3D a fer feina.

De moment a les Balears només es fan viseres, tot i que a la Península ja han començat a fabricar respiradors. El coordinador d’aquesta iniacitiva a les Balears, Victor Gòmez, recorda que aquesta tasca la fan totalment gratuïta i que no hi guanyen res.

Si tens una impresora 3D i vols afegir-te a aquesta iniciativa ho podeu fer a través del web coronavirusmakers.org.

25/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris