X

Ábalos assegura que “les obres públiques” poden aturar-se durant l’estat d’alarma

El ministre recorda que els ajuntaments poden suprimir alguns serveis que no són essencials

26/03/2020

Ábalos assegura que “les obres públiques” poden aturar-se durant l’estat d’alarma

El ministre de Transport i Agenda Urbana, José Luis Ábalos. Foto: Moncloa/Borja Puig de la Bellacasa

El ministre de Transports i Agenda Urbana, José Luis Ábalos ha afirmat que “les obres públiques no estan obligades a mantenir-se” durant l’estat d’alarma. El ministre ha derivat a les administracions competents perquè aturin obres si així ho creuen convenient: “La possibilitat de suspendre-les existeix i diferents administracions poden contribuir a suspendre les obres si ho consideren necessari”.

A més, ha afegit, els ajuntaments poden suprimir alguns serveis que no són essencials. “No sé si els serveis de jardineria són o no essencials”, ha exemplificat. El ministre ha justificat, però, que l’activitat econòmica es mantingui alentit durant aquest període per a tenir “una base econòmica” per a quan acabi aquest estat d’alarma.

D’aquest manera, Ábalos respon, després d’una compareixença a la Moncloa amb el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, a la demanda que han fet diferents administracions com el Govern balear d’aturar els sector de la construcció mentre estigui activat el decret d’alarma. El passat dimarts, després de la videoconferència sectorial entre les comunitat autònomes i el Ministeri, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, va assegurar que de moment el govern espanyol descartava aturar el sector de la construcció.

Segons Pons, el ministre José Luis Ábalos li va explicar que “no es tanca en aquest debat” i li va traslladar que també s’ha de dependre de la incidència que tingui el coronavirus en la societat en les properes setmanes.

26/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris